iPhone 8 este mult mai fragil decât ai fi crezut

de: George Stanciu
01 10. 2017

iPhone 8 este un telefon destul de fragil, iar asta ne-o arată testele de rezistență făcute cu noul smartphone lansat recent de către Apple.

Noile telefoane au renunțat la metal în favoarea unui corp de sticlă, iar compania a promis că decizia nu va avea un impact asupra rezistenței telefoanelor. Unii utilizatori au remarcat, însă, că telefoanele se zgârie chiar și când sunt puse în buzunare.

Rezistența la zgârieturi nu este totuna cu rezistența la șocuri, deși zgârieturile profunde pot face un dispozitiv mai puțin rezistent la impacturi. compania SquareTrade a testat cele două noi telefoane, comparându-le cu Galaxy Note 8.

Cele trei telefoane au fost supuse la mai multe teste, incluzând căzături laterale, pe ecran, pe spate, dar și simularea unui ”zbor” al telefoanelor de pe plafonul unui automobil. Smartphone-urile au fost testate și pentru rezistența la apă, la îndoire, dar și pentru cât de ușor sunt de reparat.

Rezultatele din tabelul de mai sus arată scorurile iPhone 8 și 8 Plus în comparație cu Note 8, dar există și diferențe. Spre exemplu, Note 8 a fost avariat mai puțin la căderea pe ecran, dar nu a mai funcționat după căzătură.

La căderile pe lateral, iPhone-urile au fost mai bine reprezentate, datorită marginii metalice. În schimb, căzătura pe spate a avariat serios atât Note 8, cât și iPhone 8 Plus, ambele pierzând bucăți de sticlă. Spatele de sticlă spart este o problemă destul de mare, deoarece este foarte dificil de înlocuit.

iPhone 8 a obținut 67 de puncte la test, având un indice mediu de fragilitate, iPhone 8 Plus are un indice mediu spre ridicat, cu 74 de puncte, iar Galaxy Note 8 are un indice ridicat de fragilitate, de 80 de puncte.